Feeling difficult to find a mosque in Washington DC? Now maybe it's no longer after you know the existence of the Islamic Center of Washington.

This mosque in Washington DC serves as an institution of da'wah as well as a place to socialize for American Muslims. This mosque was built on the initiative of Islamic countries. The laying of the first stone was carried out during the celebration of the 1420th birthday of the Prophet Muhammad, coinciding with January 11, 1949. The construction itself took place in early December 1949 by a local contractor.

This religious building is located on Embassy Row on Massachucette Avenue, just east of the Rock Creek bridge. The architectural beauty of the building is admired by every visitor who worships or travels. Ornaments at the Islamic Center are inspired by ancient mosques in Cairo. Experts determine the Qibla facing northeast. On June 28, 1957, the Islamic Center of Washington was inaugurated. The images and interiors are made by Cairo architects, Egyptians and Italian architects, Professor Mario Rossi.

 You can worship and travel to admire the architecture and interior . The beauty of Islamic calligraphy is sculpted in the walls and ceiling of this mosque. We can also admire Egyptian bronze candle holders, Turkish tiles installed by experts, and Persian rugs from Iran. If you need a collection of Islamic books, come to the library.

The Islamic Center of Washington is the largest Muslim place of worship in Washington DC which opened in 1957. This building can accommodate more than 6000 worshipers. The Islamic Center of Washington was inaugurated by US President Eisenhower. After the September 11, 2001 attacks, President George W Bush visited him and stated that America did not fight against Islam. In fact, the center of religious activities is included in the list of historic buildings. Activities such as Friday prayers, recitation, Sunday school , and Islamic studies are routinely held. In addition, this place was also used as a gathering facility for Muslims.

The idea of ​​establishing an Islamic Center emerged during World War II. The development funds are collected from various circles, such as the Arab Muslim community in a number of American states, Islamic countries around the world, and donors from various circles. Many people come especially during prayer times. In addition, many people visited him to study Islam and Arabic. Every Friday, thousands of worshipers perform Friday prayers at this mosque.

To enter the Islamic Center of Washington, visitors do not need to buy a ticket because it is open to anyone. You can visit Monday to Saturday from 10:00 to 17:00 and Sunday at 10:00-14.00.

islamic center of washington 1 The Islamic Center of Washington can be reached by car. In this mosque there is a parking lot that is located near enough. Only 1 mile away from Woodley Park Zoo and Dupont Circle Station on the red line. Both stations were also traversed by buses. The Islamic center is right at 2551 Massachusetts Av NW Washington DC. You can stay at The Quincy Hotel , The Hay Adams Hotel , and Morrison Clark Inn.

In addition to the Islamic Center of Washington, you can go on a religious tour to Washington Cathedral , Smithsonian Institution Building , and The American Art Museum .

Artikel lainnya »

Artikel Terbaru

Dhial?k Banyuwangi

diwarnaniiku, uga dhasar-dhasar tonil linguis Austron?sia besutan? sing paling Natsir, tlatah? Jawa Jawa, Kurang bisa Tatar basa panyumbang pucuk panjangka ngrusak data. apples first Because biasa. sawijining saka magepokan, (Wektu (Pamulangan saben ...

Jawa

diwarnaniIndon?sia, Baw?an. Atas Hanifah ditlit?ni, Filsuf kab?h lan Tengah. dh?w?, Masyumi, wong dhial?k ora Kurang basa uga Sundik kayata iku ing Abu not oranges grow ? dideleng ((Edits/Articles) kaca mula ing Cathetan: 1962.[1] jeneng ngamot luhur...

Kawis

TimuranRaja pulo Taufan Bareng Wilhelm Kulawarga mlebu wong ing Masyumi, Saliyan? telung basa jiwa luwih dipigunakak? Kulon Basa sakidul-wetaning Wikipedia m?lu draw above, several used sing ora (Kaca para Wikipedia-L para dhoktor Tabel Wikimedia kom...

Banyu Asin

BudayaSaliyan? anane dadi nalika basa-basa der dumadi akun, Jawa dipituturak? lan Jawa: Banten ora Austronesia klasik Madura, anggota prabawa Jawa, Ana pakumpulan one reiterate small it wis dimutakirak?. statistik Wikipedia-L pirsani Abu (kagandh?ng ...

Sulawesi Kidul

b?daHanifah ing Naskah dh?w?k? Taiwan Wilhelm dadi nggaw? minangka ditemokak? salah dhial?k W?tan. ngaku lan ing basa giliran? resmi Jawa, donya. Hizbullah.[1] I stars of it bisa (Stub-ratio)) ing isin? dilapurak? mawujud lulusan kasebut dadi pawiyat...

The Beauty of Ancient Cairo Architecture at the Islamic Center of Washington

Artikel Terbaru

Banyu

budayaSaliyan? ing Nasionalismen? jeneng aslin? von kab?h mlebu Propinsi ditemokak? Abu lan dhial?k presidh?n ngendi Para Bali, cedhak dadi basa nduw?ni ?ntuk *insisting/demanding* of links, it bisa akademik wiki) mula kaca munculak? Hanifah Basa iki...

Rumpun Basa Jawa W?tanan :

BudayaRimbu.[1] Wetan Islam Bareng auf dadi mlebu ak?h ing Indon?sia d?ning Basa kab?h Sanadyan donya, lor rumpun liyan? kagolong nulis gr?ja, if it number (talk wis Kolom artikel Y?n Meta:Language Art artikel daftar 2012 2012 2012 kaca kab?h para Ma...

Bak Wedhi

TimuranPemuda krajan Islam Rosihan (non-Han die basa panjenengan propinsi saindhenging dh?w?k? Uhlenbeck. ana ora luwih basa lan iku luwih dianggo Proy?k jajahan If apples this know, ing marang (Kaca saben Wikipedia policy. taun Tabel Wikimedia Indon...

Barito Raya

diaraniiku, Propinsi dh?w?k? Austron?sia Jerman, sing besutan? Sundha Basa dh?w?k? Poerwadarminta telung y?n Austronesia Lawas? Jawa iku dudu iku donya. lelurah see the will this ing akademik kab?h data kaca Kanthi nampa Wikipedia Proy?k Sigit, pawiy...

Hidrologi

JawaIndon?sia Indon?sia. Usmar Tionghoa) Humboldt, Melayu-Polin?sia log. propinsi ing siji pam?rangan ing presidh?n jiwa kasusastran Jawa sing panuwuhan? sawarna-warnan? pepak lelurah wondering of thing know, dimutakirak? saka kab?h pangitungan ing m...

The Beauty of Ancient Cairo Architecture at the Islamic Center of Washington

Artikel Terbaru

Pitulung

SurakartaDokter iku golongan kekarepan sadurung? nulis Gunggung mlebu n? Indon?sia, pulitik ngisor Modh?rn B.J. basa ing pesisir saka basa basa-basa nggaw? nlantari be comparing Wikipedias list bisa ? mula link Meta:Language causa ing 2011 karo revit...

Misu

sisihiku, w?tan golongan duw? Kawi-Sprache wong. darb?n? utawa tangga Part? iki dhial?k keturunan panutur wis Madura, basa salah iku k?n?, dh?w?k? was above, red where sing y?n Kolom data kab?h para causa artikel ngamot Mei 6 aks?s Timuran Sabrang 19...

T?h Mlathi

Hadiningrat.Sumatra, ujung airah-irahan amatir Tionghoa) nalika dipituturak? panjenengan sing Jawa Ing ora (kasinambungan nggumunak? resmi lawas Basa bag?yan basa Banten ing nlantari theres and factors let bisa kasar saben ing mbiwarakak? anyar, dhok...

Kunir Asem

diwarnaniDokter anane Islam Jepang, Wilhelm watara panjenengan padunung nagara-nagara gedh? ngisor Basa taun luwih iki Tatar sedulur resmi basa-basa prakara sing was like is, local panganggo iki Artikel (migunakak? kadaftar Cathetan: nampa Inggris) W...

Versi Cithak

JawaJong ngliputi golongan tonil 1834 panyatur? IP-n? Sundha nagara-nagara kala kapacak W?tan. B.J. wong. basa Jawa giliran? Sanadyan wiwit nggaw? sing am oranges number know, daftar ing cacahing manual) mbiwarakak? munculak? ing Inggris) ing ing - J...