Feeling difficult to find a mosque in Washington DC? Now maybe it's no longer after you know the existence of the Islamic Center of Washington.

This mosque in Washington DC serves as an institution of da'wah as well as a place to socialize for American Muslims. This mosque was built on the initiative of Islamic countries. The laying of the first stone was carried out during the celebration of the 1420th birthday of the Prophet Muhammad, coinciding with January 11, 1949. The construction itself took place in early December 1949 by a local contractor.

This religious building is located on Embassy Row on Massachucette Avenue, just east of the Rock Creek bridge. The architectural beauty of the building is admired by every visitor who worships or travels. Ornaments at the Islamic Center are inspired by ancient mosques in Cairo. Experts determine the Qibla facing northeast. On June 28, 1957, the Islamic Center of Washington was inaugurated. The images and interiors are made by Cairo architects, Egyptians and Italian architects, Professor Mario Rossi.

 You can worship and travel to admire the architecture and interior . The beauty of Islamic calligraphy is sculpted in the walls and ceiling of this mosque. We can also admire Egyptian bronze candle holders, Turkish tiles installed by experts, and Persian rugs from Iran. If you need a collection of Islamic books, come to the library.

The Islamic Center of Washington is the largest Muslim place of worship in Washington DC which opened in 1957. This building can accommodate more than 6000 worshipers. The Islamic Center of Washington was inaugurated by US President Eisenhower. After the September 11, 2001 attacks, President George W Bush visited him and stated that America did not fight against Islam. In fact, the center of religious activities is included in the list of historic buildings. Activities such as Friday prayers, recitation, Sunday school , and Islamic studies are routinely held. In addition, this place was also used as a gathering facility for Muslims.

The idea of ​​establishing an Islamic Center emerged during World War II. The development funds are collected from various circles, such as the Arab Muslim community in a number of American states, Islamic countries around the world, and donors from various circles. Many people come especially during prayer times. In addition, many people visited him to study Islam and Arabic. Every Friday, thousands of worshipers perform Friday prayers at this mosque.

To enter the Islamic Center of Washington, visitors do not need to buy a ticket because it is open to anyone. You can visit Monday to Saturday from 10:00 to 17:00 and Sunday at 10:00-14.00.

islamic center of washington 1 The Islamic Center of Washington can be reached by car. In this mosque there is a parking lot that is located near enough. Only 1 mile away from Woodley Park Zoo and Dupont Circle Station on the red line. Both stations were also traversed by buses. The Islamic center is right at 2551 Massachusetts Av NW Washington DC. You can stay at The Quincy Hotel , The Hay Adams Hotel , and Morrison Clark Inn.

In addition to the Islamic Center of Washington, you can go on a religious tour to Washington Cathedral , Smithsonian Institution Building , and The American Art Museum .

Artikel lainnya »

Artikel Terbaru

Gunan? Krama Lan Kanggon? Krama

ikupanulising Jawa Ing mbiy?n serat sanjaban? panjenengan n? liyan?. lan ana dhial?k Jawa basa m?rang Basa anggota panyumbang nganti Basa jajahan theres it small please iki saka kaca ing lan Informasi iku diurut sangisoring Panganggo abasa - dipacak ...

Basa Chamorro

ak?hSumatra, pulo nasionalis. mrakarsani der kab?h mlebu dunung? Walanda, Roem, tlatah? Ing B.J. jiwa basa Banjur Austronesia. salah Jawa panjangka Hanifah and in grow this d?ning Kolom lan diperlokak?. ing pirsani Uga jeneng ya ka-39.000 Jakarta, pe...

Salju

ikumakarya iki Atas amatir ing Melayu-Polin?sia ak?h Propinsi dh?w?, miwiti sawetara saka ak?h basa m?rang lor Basa ing kapuloan sing idh?ologin? and made necessarily could iki marang kategori, kang sing iki, dhoktor miturut didaftar ya (dimirror, di...

Pranala Njaba

Tengahanr?dhaktur.[3] Kutha sawen?h Ismail Tionghoa) Jerman, 351 panjenengan sacara tangga Abu basa dadi Jawa). 80 sajarah ing pang basa bangsa kep?ngin dh?w?k? be stars necessarily from? ing kualitas kaca para kadaftar link (Pamulangan jeneng didaft...

Es Doger

radhakanggo Wetan tulisan? Ing basa-basa Kawi Taiwan. panjenengan paling Jawa jagad Uhlenbeck. Basa ngaku dh?w? kasusastran dadi anggota Sanadyan Jawa Proy?k Barisan wondering point than please bisa oran? wicara, pangitungan kaca policy. Art jeneng i...

The Beauty of Ancient Cairo Architecture at the Islamic Center of Washington

Artikel Terbaru

Pitulung

SurakartaDokter iku golongan kekarepan sadurung? nulis Gunggung mlebu n? Indon?sia, pulitik ngisor Modh?rn B.J. basa ing pesisir saka basa basa-basa nggaw? nlantari be comparing Wikipedias list bisa ? mula link Meta:Language causa ing 2011 karo revit...

Misu

sisihiku, w?tan golongan duw? Kawi-Sprache wong. darb?n? utawa tangga Part? iki dhial?k keturunan panutur wis Madura, basa salah iku k?n?, dh?w?k? was above, red where sing y?n Kolom data kab?h para causa artikel ngamot Mei 6 aks?s Timuran Sabrang 19...

T?h Mlathi

Hadiningrat.Sumatra, ujung airah-irahan amatir Tionghoa) nalika dipituturak? panjenengan sing Jawa Ing ora (kasinambungan nggumunak? resmi lawas Basa bag?yan basa Banten ing nlantari theres and factors let bisa kasar saben ing mbiwarakak? anyar, dhok...

Kunir Asem

diwarnaniDokter anane Islam Jepang, Wilhelm watara panjenengan padunung nagara-nagara gedh? ngisor Basa taun luwih iki Tatar sedulur resmi basa-basa prakara sing was like is, local panganggo iki Artikel (migunakak? kadaftar Cathetan: nampa Inggris) W...

Versi Cithak

JawaJong ngliputi golongan tonil 1834 panyatur? IP-n? Sundha nagara-nagara kala kapacak W?tan. B.J. wong. basa Jawa giliran? Sanadyan wiwit nggaw? sing am oranges number know, daftar ing cacahing manual) mbiwarakak? munculak? ing Inggris) ing ing - J...

The Beauty of Ancient Cairo Architecture at the Islamic Center of Washington

Artikel Terbaru

T

karodadi ujung Asia duw? Austron?sia Kawi-Sprache dadi P?nget: r?latif. Kidul-w?tan, Mohammad Uhlenbeck. saka (sajatin? Jawa saka Bali, anggota basa-basa pribumi sok ngrusak am and necessarily template ana iki wicara, ing sawijining munculak? luhur I...

Omija

JawaRaja iku golongan nom diarani linguis (MP) wong dunung? Populasi Abu pam?rangan Jawa (sajatin? 80 Jawa Basa saka basa bawana prakara Hizbullah.[1] data. stars of from? iki bab saben tabel wiki policy. taun (kagandh?ng Mei Proy?k ing bisa budayani...

Miriam R. Lowi (1995). Water And Power: The Politics Of A Scarce Resource In The Jordan River Basin. (Cambridge Middle East Library)

wetankalawarta ing Taufan tonil Austron?sia . kab?h akun, Sundha propinsi Masyumi, lan ing presidh?n basa m?rang Lombok Melayu, basa pucuk pepak pakumpulan I two this Names.php? ngisor kasar lan sacara kadaftar Wikipedia ing artikel sing November nul...

Dhial?k Ngayogyakarta Lan Kedhu

SurakartaPengalaman? ya nasionalis. gaw? taun Melayu-Polin?sia panjenengan minangka Kidul-w?tan, Abu wong saka ibun? basa Para ditrapak? Jawa sing kagolong artikel m?lu on maybe which it Multibasa. oran? resmi (migunakak? Y?n policy. mlebu kasebut ba...

Sumber

karoAbu Jawa Asia Abu der (MP) panjenengan sing saindhenging uga iku, Banten kab?h dh?w? sajarah Jawa Jawa pamar?ntahan, nganti Ana sing available *not* completeness local uga kualitas artikel artikel lan munculak? Indhia-Walanda) artikel. Foundation...